Citeste

Concurs

Regulament Designeri pentru DeltaCraft

Regulament concurs Designeri pentru DeltaCraft

 

Capitolul I.

Despre concurs

Art 1. Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis lansează competiția de idei de design de obiect DeltaCraft pentru a promova și revitaliza meșteșugurile detaltaice și pentru a susține comunitățile locale.  

Art 2. Concursul de idei Deltacraft își propune să descopere obiecte care să integreze cel puțin un meșteșug deltaic, lucrat de unul dintre meșteșugarii colaboratori DeltaCraft,  din dorința de a revitaliza meșteșugurile din Delta Dunării prin aducerea acestora în designul de obiect contemporan.

Art 3. Proiectele ȋnscrise vor viza o soluție cât mai potrivită conformă cu brieful de creație.

 

Capitolul II.

Eligibilitate participanți și proiecte

Art.3. . Concursul este public și se desfățoară ȋntr-o singură sesiune de ȋnscrieri. Pot ȋnscrie proiecte ȋn concurs persoane fizice, designeri, arhitecți și artiști de pe tot teritoriul țării. Nu se acceptă echipe de designeri.

Art. 4. Nu pot participa ȋn competiție angajații Ecopolis.

Art. 5. Proiectele ȋnscrise nu pot avea conținut ilegal

Art. 6. Organizatorul poate refuza proiecte ȋnscrise ȋn competiție dacă acestea nu se ȋncadrează ȋn cerințele impuse de regulament.

 

Capitolul III.

Ȋnscriere proiecte

Art. 7. Proiectele pot fi ȋnscrise ȋn perioada 8 august – 5 septembrie 2018, completând formularul de înscriere.  

Art. 8. Înscrierea în concurs nu impică nicio taxă de participare.

Art. 8. Participanții pot ȋnscrie ȋn competiție mai multe propuneri, cu mențiunea că pentru fiecare propunere trebuie completat câte un formular separat.

Art. 9. Pentru a ȋnscrie un proiect ȋn cadrul concursului, participanții trebuie să citească și să rezolve brieful de concurs

Art. 10. Informațiile din formularul de participare despre autor și proiect vor fi folosite ulterior ȋn comunicarea concursului

 

Capitolul IV.  

Jurizarea

Art. 11. Juriul este format din persoane relevante din domeniile de dezvoltare ale acestui proiect:

  1. Mihai Gurei- Managing Director Intro
  2. Ana Botezatu- Artist
  3. Maria Neneciu- Project Manager RDW
  4. Dragos Motica- Creative Director UbiKubi
  5. Loredana Pană- Ecopolis

Art 12. Criteriile care vor fi avute ȋn vedere ȋn evaluarea proiectelor sunt: originalitatea, funcționalitate (în raport cu materiale și tehnicile locale ce trebuie integrate) și fezabilitatea. Crtieriile au ponderi egale.

Art 13. Deciziile juriului sunt definitive.  

Art. 14. Membrii juriului se vor recuza de la jurizarea unuia sau mai multor proiecte dacă apar conflicte profesionale sau personale de interese.

 

Capitolul V

Câștigătorii

Art 15. Participanții ȋși asumă răspunderea pentru toate ideile prezentate, textele și imaginile folosite pentru explicarea proiectului, ȋn concordanță cu legile privind drepturile de autor și de proprietate intelectuală

Art 16. Cele trei proiecte câștigătoare vor fi premiate cu câte 3.300 lei pentru fiecare produs . Aceste sume vor fi date în baza unor contracte de convenție civilă + drepturi de autor

Aer 17. Câștigătorii își asumă participarea în cadrul workshopul de lucru din Delta Dunării, în care se vor finaliza detaliile de producție și se va prototipa. Acesta va avea o durata de aproximativ 8 zile și va fi organizat în perioada 15 septembrie-15 octombrie. Toate costurile aferente acestui workshop sunt acoperite de către organizatori.

Art 18. Câștigătorii cedează drepturile de autor organizatorilor/proiectului Deltacraft, care au dreptul să reproducă  și să distribuie obiectele și să le prezinte în contexte expoziționale.

 

Capitolul VI

Alte mențiuni

Art. 19. Câștigătorii pot folosi titlul de „câștigător al concursului Deltacraft” și vor fi creditați pe toate materialele de comunicare ale proiectului.

Art. 20.   Organizatorul ȋși rezervă dreptul de a modifica sau de schimba prezentul Regulament Oficial, urmând ca astfel de modificări să intre ȋn vigoare numai după anunțarea ȋn mod public a modificărilor respective prin intermediul acelorași canale de comunicare prin care Regulamentul Oficial a fost făcut public anterior