Citeste

Stiri

deltacraft Ivan pescar

Produsele DeltaCraft 2.0 la Ivan Pesca

Începând cu 6 noiembrie, cele mai noi produse DeltaCraft 2.0 pot fi cumpărate din magazinul Ivan Pescar (Strada Gării, nr. 28)! Inițiatorii proiectului au fost prezenți și le-au povestit curioșilor întregul demers și aventura din Deltă din 2017.  

DeltaCraft 2.0 a adus împreună trei designeri români, Ana Botezatu, Magda Vieriu și Dragoș Motică, care, împreună cu trei meșteri din Deltă, Florica Arion, Florian Toma și Petre Crimschi au creat 6 produse utilitare și de design.

O parte dintre acestea vor fi aduse la Tulcea datorită colaborării apropiate între echipele DeltaCraft și Ivan Pescar.

Produsele DeltaCraft 2.0 ce vor sta la dispoziția turiștilor și localnicilor sunt:

Harnașamentul urban, un nou concept de accesoriu util pentru plimbări în parc sau în Deltă, realizat în întregime din piele naturală, fără cusături, accesorizat cu noduri specifice harnașamentelor de cai. Designul a fost realizat de Ana Botezatu, iar meșteșugar a fost Florin Toma, pielarul DeltaCraft din Agighiol.

Coșul din papură cu mânere din piele este inspirat de coșurile tradiționale găsite în Deltă, cărora designerul Ana Botezatu le-a adăugat un “twist” de împletitură de bici din piele, realizat de același Florin Toma. Coșul a fost împletit cu măiestrie de Florica Arion, din satul Luncavița.

Șalurile “Valuri la Letea” vorbesc despre motivele arhitecturale decorative găsite în Deltă, împletite cu peisajul natural și cu sentimentul de liniște și căldură care te învăluie pe malurile canalelor deltaice. Magda Vieriu a fost inspirată de toate acestea și a creat o serie de pattern-uri, preluând din lucrătura tradițională a covoarelor din lână, rezultând trei modele de șaluri.

 

DeltaCraft este un concept ce-și propune să contribuie la conservarea patrimoniului cultural și a meșteșugurilor din Delta Dunării prin reinterpretarea acestora într-o manieră contemporană. Demersul a adunat până în prezent 10 meșteri și 7 designeri.

 

Produsele DeltaCraft se pot viziona în magazinul online, iar filmul making-of  DeltaCraft 2.0 poate fi vizionat aici
deltacraft ivan pescar 2

DeltaCraft 2.0 este un proiect derulat de Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis (site) și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Pentru mai multe detalii și informații despre proiect, contactați-ne la: Loredana Pană 0729882603/loredana@ecopolis.org.ro; Oana Neneciu 0720154503/oana@ecopolis.org.ro