• acompanhantes
 • sildenafila
 • Comunicat de presă 08.08.2018: – Deltacraft
  Citeste

  Stiri

  concurs

  Comunicat de presă 08.08.2018:

  DeltaCraft lansează concurs de design!

   

  Trei proiecte de design vor fi premiate și produse în toamna aceasta prin programul DeltaCraft.

  Designeri pentru DeltaCraft se lansează astăzi, 8 august și așteaptă aplicații de proiecte de design până pe 5 septembrie. Call-ul este deschis tuturor artiștilor, designerilor, arhitecților și studenților talentați care își doresc să lucreze cu meșteșugarii colaboratori DeltaCraft, din Delta Dunării.

   

  Proiectele înscrise pot avea diverse utilități, pot fi obiecte decorative, funcționale, casnice, vestimentare, bijuterii, care să integreze cel puțin unul dintre meșteșugurile din Delta Dunării. Cei interesați pot consulta Brief-ul de design AICI, iar formularul de înscriere se poate completa AICI.

   

  DELTACRAFT este un program inițiat în 2015, care își propune revitalizarea meșteșugurilor deltaice și conservarea patrimoniului imaterial din Delta Dunării, modelul pe care îl propune fiind unul colaborativ, între meșteri locali și designeri. Până în prezent DeltaCraft inseamna 7 designeri români implicați, 10 meșteșugari colaboratori și peste 20 de obiecte create, unele în mini-serii.

   

  Ne dorim în acest an să deschidem DeltaCraft către toți artiștii care vor să treacă prin acest tip de experiență de lucru, direct cu meșteșugarii, cu resursele naturale din Deltă, cu procesele nu foarte la îndemână de producție. Trei proiecte vor fi produse în această toamnă, dar ne așteptăm să colaborăm cu toți cei care vor înscrie proiecte originale, care pot fi produse pe modelul DeltaCraft– Oana Neneciu, coordonator DeltaCraft.

   

  Ana Botezatu si Verginica Crimschi. DeltaCraft 2015 Ciprian Manda si Costel Crimschi. DeltaCraft 2015 Florian Toma. DeltaCraft 2017

   

  Concursul își propune să desemneze 3 câștigători ce vor fi finanțați pentru producția obiectelor propuse, artiști pe care echipa DeltaCraft îi va asista pe întreg procesul de producție. Asta va însemna un workshop în Delta Dunării, vizite la meșteri, prototipare și producția unei mini-serii.

   

  În perioada următoare echipa DeltaCraft va organiza și o serie de workshopuri de documentare pe meșteșuguri, în București. Pentru detalii urmăriți pagina de facebook a programului: https://www.facebook.com/deltacraft.ro/

   

  Proiectul Designeri pentru DeltaCrafteste derulat de Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
  Pentru mai multe informații contactați-ne la: Oana Neneciu, oana@ecopolis.org.ro, 0720154503