Citeste

Concurs

19025326_1921127908163842_1667690006590219793_o

Castigatorii concursului Designeri pentru DeltaCraft au fost desemnati!

Castigatorii concursului Designeri pentru DeltaCraft au fost desemnati!

Georgiana Ghit, Radu Abraham, Stefan Pavaluta si Valentina Puzderca sunt castigatorii concursului de design desfasiurat in acest an, cu scopul de a identifica noi designeri interesati de colaborari cu mestesugarii din Delta. Felicitari tuturor!

Desi initial concursul a fost proiectat pentru 3 castigatori, echipa DeltaCraft si Juriul concursului au hotarat sa mareasca echipa de designeri la patru, datorita proiectelor foarte bune propuse.

Concursul s-a desfasurat in perioada 8 august- 5 septembrie, perioada de jurizare intre 5-15 septembrie, iar incepand cu luna octombrie echipa de designeri va pleca pe teren pentru lucrul cu mestesugarii.

Juriul concursului a fost format din: Mihai Gurei- managing director IntroDesign, Maria Neneciu- manager Romanian Design Week, Ana Botezatu- Artist si designer DeltaCraft, Dragos Motica- Creative Director Ubikubi si Loredana Pana, din echipa DeltaCraft. Desi a fost dificil sa aleaga castigatorii, datorita aplicatiilor bune primite, juriul a ales cele mai inedite proiecte, care folosesc materiale specifice Deltei si integreaza mestesuguri precum: batutul stufului ruseste, modelare cu chirpici, impletitul papurei si pielarie traditionala.

Castigatorii vor avea oportunitatea sa lucreze in toamna aceasta direct cu mesterii din Delta pentru prototipurile produselor propuse, in cadrul unui workshop de creatie si productie, ce va avea loc in satul Letea. La finalul lunii octombrie, cele mai noi produse DeltaCraft vor putea fi admirate in cadrul unui eveniment public, in Bucuresti.

Le multumim frumos tuturor participantilor la concurs si le promitem sa ramanem in contact pentru proiecte viitoare!